COOPERARE INTERETNICA PENTRU CONSERVAREA NATURII IN PARCUL NATIONAL RETEZAT
Evacuare deseuri
home

oamenii

locul

activitati:

educatie ecologica

supraveghere

amenajari

evacuare
deseuri

dezbateri
 
 

 

Astfel au fost luate o serie de masuri menite a solutiona problema: distribuirea catre turisti a aproximativ 6.000 de pungi pentru deseuri, acestea având imprimate îndemnuri pentru evacuarea propriilor deseuri; distribuirea catre cabana Pietrele si refugiul Gentiana a 500 de saci pentru colectarea deseurilor menajere proprii, sacii având deasemenea aceleasi înscrisuri ca pungile; utilizarea de catre voluntari si turistii ce ne-au sprijinit a 300 de saci pentru actiunea de igienizare; informarea turistilor pe toate caile privind necesitatea evacuarii propriilor deseuri prin: pliante, discutii, pancarde, semne indicatoare, afise, pungi; lansarea unui simbol ce îndeamna la evacuarea propriilor deseuri, care a fost realizat atât pe pliante, pungi si afise, cât si pe pancarde ce au fost amplasate pe majoritatea traseelor parcului.
Se stie faptul ca zona alpina a masivului Retezat a fost în întregime igienizata în anii precedenti ai programului, priminduse un sprijin substantial din partea Ministerului Apararii Nationale prin mobilizarea U.M. Vânatori de Munte Petrosani.

Prin urmare, în prezent exista doar problema pastrarii curateniei prin realizarea unui sistem de evacuare a  deseurilor.
 

 
 

.