English version

urma2.gif (567 bytes)
Pro Natura
Despre Noi
Proiecte
Alatura-te noua
Cantece
Galeria Foto

urma2.gif (567 bytes)
Retezat
Despre parc
Valoarea naturala
Probleme si amenintari
Galeria Foto

urma2.gif (567 bytes)
Arii Protejate
Necesitatea AP
Definitii/Clasificari AP
AP in lume
AP in Romānia
Baza de date a AP
Amenintari asupra AP
Institutii & Organizatii
Legislatie
Documentatie
Galeria Foto
Opinii & Idei

urma2.gif (567 bytes)ONG-uri Mediu
Emailuri ONG
Adrese ONG
Publicatii
Resurse

roti.GIF (1631 bytes)Programe&Proiecte
Avand la baza misiunea, viziunea si strategia organizatiei, idealurile membrilor Pro Natura devin realitate numai datorita programelor si proiectelor Pro Natura. Actiunile si rezultatele concrete ale proiectelor reprezinta cea mai buna carte de vizita pentru noi. O organizatie cu adevarat implicata este o organizatie care deruleaza programe eficiente, gasind suport si finantare din partea celor care inteleg ca trebuie facut ceva concret pentru conservarea naturii.
Programele Pro Natura vizeaza atat conservarea naturii prin lobby, parteneriate, planificare si activitati practice in arii protejate, cat si informarea si constientizarea publicului.

Descopera mai mult despre programele noastre pentru a intelege efortul Pro Natura pentru un mediu mai sanatos pentru fiecare dintre noi.
Afland mai multe despre oricare din cele trei mari programe ale noastre poti intelege efortul nostru si poti alege sa sprijini demersurile noastre, devenind membru simpatizant sau membru sustinator. >>>

1992 - 2000 ...
Protectie si Educatie Ecologica in Parcul National Retezat

Programul dezvoltat an de an, incepand cu 1992, vizeaza educarea si constientizarea turistilor, amenajarea si igienizarea parcului, supravegherea respectarii regulamentului parcului, evaluarea turismului in parc..., adica pe scurt managementul vizitatorilor prin colaborarea cu toti factorii implicati pentru conservarea naturii in Parcul National Retezat - Rezervatie a Biosferei sub egida UNESCO.
trofeu.gif (2059 bytes)Programul a primit premiul Henry Ford European Conservation Award '98 ca recunoastere a activitatii sustinute de conservare a parcului. >>>

1994 - 2000 ...
Constientizarea publicului privind necesitatea conservarii naturii

Inceputul a fost facut cu expuneri de diapozitive in facultati, continuānd cu rubrica radiofonica Pro Natura la Radio Romānia Tineret, pentru ca in prezent sa fim preocupati de asigurarea accesului eficient la informatia de mediu prin cel mai modern mijloc de comunicatie - Internetul.

Acum, alaturi de alte organizatii de mediu, Pro Natura contribuie la dezvoltarea unei structuri de organizare si prezentare a informatiei de mediu pe Internet. >>>

1998 - 2000 ...
Centrul de Navigatie in Internet pentru Studenti si ONG-uri


UNESCO Pro Natura a folosit experienta proprie privind utilizarea cu succes a Internet-ului  si cunoasterea foarte buna a necesitatilor ONG-urilor privind informarea si comunicarea si a realizat in anul 1998 Centrul de Navigatie in Internet pentru Studenti si ONG-uri care permite acestora accesul eficient la informatie, o mai buna comunicare cu partenerii, mediatizarea ONG-urilor si a comunitatii studentesti.

computer1.gif (2133 bytes)Daca esti student sau membru al unei organizatii vino sa beneficiezi de serviciile Centrului Internet StRONG din cadrul Casei de Cultura Studenteasca Bucuresti. >>>